Sant Pancrace

dissabte, 29 de novembre del 2008

Aquest final de setembre com cada any es cel·lebra a Sant Hilaire de Toubet la Coupe Icare, i cada cop que hi vaig aprofito per conèixer noves zones de vol de França, Sant Pancrace és una d’elles.
Sant Pancrace no és una gran zona de vol, més aviat és petita, amb poc desnivell i a jutjar per on està situada, diria que sortir de cross deu de ser difícil. Però per lo que vam poder provar, les tardes amb brisa d’Oest són una meravella, sobretot si és l’hora en que el sol comença a baixar i estàs a l’envol observant la posta.
Fitxa tècnica:

Orientació: Oest, Sod-oest
Alçada de l’envol: 520m.
Coordenades: UTM 31T 734596
4864865
Alçada de l’aterratge : 340m.
Coordenades: UTM 31T 733972
4864286
Desnivell vol: 180m. Accés: Anirem per la A51 (autopista de Aix en Provece a Gap) sortirem a Oraison i d’aquest poble anirem cap a Sant Pancrace per la carretera D907, a la primera entrada a l’esquerra que trobeu us poseu, pujant després a l’hermita i continuant fins a l’envol on hi ha unes antenes i un dipòsit.
Les antenes són visibles des de l’autopista.
L’aterratge està situat en els camps de baix de la vessant.

Houchwurde

dimecres, 12 de novembre del 2008

Aquest nom és possible que no us soni, però si parlo de Dachtaisn segur que més d’un sap on està. Doncs bé houchwurz és la zona de vol més propera a l’entorn de Dachtain
Situada al sud del massís de Dachtein just a l’altre costat de la vall . Aquesta zona amb envols orientats a nord, col·locats a d’alt de tot de les muntanyes on ens deixa el telecabina ofereix una magnifica perspectiva del massís calcari escenari de la sortida de la XAlps. Sols fent un vol de tarda amb una mica de tèrmica, la meva ment comença a somiar amb començar un vol bivac a l’extrem oriental dels Alps i recórrer les valls verdes plenes de prats amb muntanyes que s’enfilen pels voltants fins a 3.000m.
Bé ja torno a ser aquí.
Aquestes valls són també un terreny de joc perfecte pel vol de cross com ho demostren la quantitat de vols penjats al XContest. Sol hem de tenir en compte que les condicions solen ser més fluixes que a casa nostra i que si més no podem fer uns vols de baixada fantàstic contemplant el paisatge.

Fitxa tècnica:

Alçada de l’envol: 1838m.
Orientació: oest nord-oest
Coordenades: UTM 33T 397142
5246174
Alçada de l’aterratge : 809m.
Coordenades: UTM 33T 395969
5249061

Desnivell vol: 1036m.

Accés: Hem d’anar per la carretera 320 cap al poble de Schladming i pujar fins l’estació d’esquí de Houchwurzen on agafarem el telecabina que ens deixarà al costat de l’envol.

dimarts, 4 de novembre del 2008

Podeu veure que he canviat el diseny del blog. Espero que us agradi, la intenció és que tingueu a mà tota la informació que hi ha, per això he afegit un arxiu de zones de vol que podreu consultar si aneu de viatge.
També he de dir que gran part del canvi és gràcies al Carles Pinar que m’ha assesorat, fent-me la feina molt més sencilla.

Moltes gràcies Carles.

Stubai (Austria)

dissabte, 1 de novembre del 2008

Aquesta zona de vol és coneguda ja que s’hi fa la primera fira de parapent de l’any, i molts fabricants presenten les novetats per l’any que comença.
La vall de Stubaital està situada a pocs quilòmetres d’Insbruck i volar-hi és un espectacle, als costats de la vall hi ha tot d’agulles rocoses on s’hi pot practicar l’escalada i el ferratisme, al fons de la vall la glacera i el cim de Schaufelspitze, i la zona baixa està coberta d’una moqueta verda esquitxada de petites casetes de fusta.
Per pujar a l’envol agafem el telefèric de Elfer que està al poble de Niustift, de seguida veurem parapentistes que hi pugen. Podem comprar tiquet per una pujada o per un dia i quan arribem a d’alt, només sortir de la cabina, a l’esquerra ja tenim la pendent de l’envol.
Hem crida l’atenció les tires lligades a la cadira que porten els alumnes i que no havia vist gaires vegades; doncs aquí és un costum, “lo menos saps amb qui et jugues los cuartos”. I els monitors no fan transport, al de d’alt l’hi arriben alumnes com en una cinta transportadora de una cadena de muntatge i el de baix els va rebent, guiant-los l’aterratge.

Fitxa tècnica:

Alçada de l’envol: 1778m.
Orientació: nord-oest
Coordenades: UTM 32T 676384
5218722
Alçada de l’aterratge : 984m.
Coordenades: UTM 32T 675655
5220236
Desnivell vol: 807m.

Accés: De Innsbruck per la A13 direcció a Brener a 10Km. Trobarem la vall de Stubaital anirem al poble de Neustif i Agafarem el telefèric de Panoramabahn Elfer que ens pujarà a l’envol.

 
PARAPONENT - Templates para novo blogger